Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем HELP!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем HELP!!

КОЛЕГИ.. Случи ми се нешто много странно и неприятно. Отидох на работа както обикновенно оставих си колата от ван вечерта беше много студено -21г някаде не можах даже да отворя вратите и я зарязах .... на паркинга на следваштия ден не можах да запаля. тоест опита да запали за около 30 сек обаче звукат не беше саштият и огасна. Викам си акумолатора е паднал заредих го на следва6тия ден пак пробваь оба4е...никав ефект ,бензинима сичко има ...а не пали вика само джв..джв..и не пали се едно не достига бензин. колата е: АЛФА РОМЕО 146 . 1.6 боксер.. 96год. а на таблото си светят 2 лампи 7 която нз за какво е и 9 на тея пи6е code-и свети едно жалто клуче.. светят постоянно нз преди дали ми е било тека ... не мога си спомня. идеи от какво мойе да е и какво да правя.. Мерси предварително.

Първо - малко по-правилно пиши бе човек,форум е но все пак....А щом ти сети ключе това е проблем с имобилайзера,но не знам дали на 96г. е в ключа(съмнявам се) нека некой да ти каже как се ремонтира имобилайзер.Ако ти свети ключе само може и да се разминеш с малко.Дано
    Un Amore Grande!
    Alfa Romeo 147t.s. 2002sigpic
    Skoda Favorit 94 с АГУ (ама не инж. )
    http://www.bokota.snimka.bg/album.ph...=6687668&lp=30

Comment

штом ти свети постоянно code може да ти се е прецакал ключа тои вътре е с чип и колата не може да го разпознае

Comment

жълтият ключ е имобилайзера на алфата (чипа на ключа) тоест ако нети разпознае чипа на ключа няма да запали.като дадеш на контакт трябва след няколко сек. ключето на таблота да изгасне и тогава палиш.може би за това не иска да запали
        Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
        ех.. Малкото КуВе
        sigpic

Comment

Ясно обаче на ключа немам никви копчета и т.н само с централно е а имобилаизера ддз.

Comment

то не е нужно да имаш копчета по ключа.вътре си има чип. извикай някой ключар да ти погледне имобилайзера.
            точка

Comment

точно така, чипът е В ключа, копчета няма, просто или се разпознава или не... ако имаш кафевия - сервизен ключ - пробвай с него
              Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1996

Comment

ако имаш резервен пробваи с него.

Comment

Проблема е че сам само с един ключ..в момента сам на работа обаче дали ште стане ако махна акумолатора няма ли да се нуира имубилаиера или с малкото бушонче дето е на ел. таблото????

Comment

Ся колега преди да търсиш проблема в ключа ,земи разкачи плюса на акумулатора да стои ЦЯЛА НОЩ подчертавам , щото тука секи пише по 1-2 часа даже някои по 10 мин ! Не е правилно натрупал си грешки в компа на колата ! остави я малко така па и да не е цяла нощ поне докато работиш ! после закачаш и ако тогава не се е оправило търсиш причината в ключа ! успех при мен така се оправи
                    ex AlfaRomeo 145 2,0 QV -> Голямата ЛюбоФ
                    Nissan Qashqai 2,0 140hp
                    Renault Megane III Coupe 1,6 16V 110hp
                    ShineRay XY350ST-2 StreetKiller

Comment

Колега разглоби си пластмасите след волана където ти е контактния ключ и виж да не се е разпоил някой кабел.При мене е един дебел жълт кабел за кода.Ако си с чупещ волан пробвай на друго положение волана и има шанс да изгасне.При мене така се получава.Пускам волана надолу и тогава кпда изгасва.Но без да изгасне няма да запалиш със сигурност.
                      Alfa Romeo 146 1.9 td
                      А3 1.8Т,Lada 1500s

Comment

От личен опит ти го казвам.Дано се получи и при тебе.
                        Alfa Romeo 146 1.9 td
                        А3 1.8Т,Lada 1500s

Comment

Първоначално публикувано от Balagan Покажи съобщение
                          Ся колега преди да търсиш проблема в ключа ,земи разкачи плюса на акумулатора да стои ЦЯЛА НОЩ подчертавам , щото тука секи пише по 1-2 часа даже някои по 10 мин ! Не е правилно натрупал си грешки в компа на колата ! остави я малко така па и да не е цяла нощ поне докато работиш ! после закачаш и ако тогава не се е оправило търсиш причината в ключа ! успех при мен така се оправи
                          Мерси на всичи ! Вчера свалих акумолатора и днес като се прибрах от работа го сложих запали от 1 вия пат ..

Comment

Радвам се че съм бил Полезен колега и дано не е временно че при мен 2-3 пъти го правеше..нооо да чукам на дърво бая време вече не го е правело
                            ex AlfaRomeo 145 2,0 QV -> Голямата ЛюбоФ
                            Nissan Qashqai 2,0 140hp
                            Renault Megane III Coupe 1,6 16V 110hp
                            ShineRay XY350ST-2 StreetKiller

Comment

Working...
                            X